Eredmények, hírek 2018


További (korábbi) évek eredményei megtekinthetők itt: 2010, 2011, 2012, 2013, 2014, 2015, 2016, 2017, 2018.Év Egyetemi Sportolója a Külker Evezős Klubban 2018. december 22.
Kiffer Dorina
Közel száz díjat adott át a Magyar Egyetemi Főiskolai Sportszövetség november 22-én az Év Egyetemi Sportolója díjátadó gálán, demonstrálva ezzel a Nemzetközi Egyetemi Sportszövetség jelmondatát: „Nincs minőségi felsőoktatás minőségi felsőoktatási sport nélkül”. A rendezvény keretében olyan egyetemi tanulmányokat vegző sportolókat díjaztak, akik kiemelkedő eredményeket értek el sportági, valamint egyetemi európai és világversenyeken.

A neves eseményen jelen volt számos sportág nagyja, Szatmári András, Universiade-, világ-, és Európa-bajnok kardvívó, aki a fiatalokat mozgásra, sportra hívó „Mozdulj rá!” kampány nagykövete, valamint Burján Csaba és Knoch Viktor olimpiai bajnok rövidpályás gyorskorcsolyázó. Az a megtiszteltetés ért, hogy én (Kiffer Dorina, jelen cikk szerzője) is e neves sportolókkal együtt vehettem át az Év Egyetemi Sportolója díjat a portugáliai Egyetemi Európai Játékokon nyújtott teljesítményem révén.

A július 16-18-ai evezős versenyen, a Budapesti Corvinus Egyetem színeiben indulva, nagy küzdelemben sikerült megszereznem a harmadik helyet, és egyben életem első nemzetközi érmét egyéni számban, női könnyűsúlyú egypárban. Köszönettel tartozom a MEFS-nek az elismerésért, hiszen megtisztelő a küzdelmek és eredmények honorálása, különösen azon a két területen, melyek életemet oly jelentősen meghatározzák, és számomra oly sokat jelentenek: a tudományok és a sport. Azonban a verseny nyújtotta meghatározó élmény, az eredményes küzdelem utáni felszabadult öröm, a kihívásokkal teli felkészülést váratlanul megkoronázó siker számomra felbecsülhetetlen értékek, és az emlék önmagában is többet ér minden díjnál.

Mikulás Kupa, stégszedés 2018. december 8.
Győrfi Fanni
Csodaszép napsütéses, evezésre tökéletesen alkalmas idő volt. A Római Partvédőkkel közösen zajlott a buli, a gyerekeknek szerveztek kincskeresést, és eljött a Mikulás is. Forralt bor és forró tea bográcsban főtt a parton, a babgulyás pedig a kertben. A verseny után, még az ebéd előtt sikeresen felszedtük a stéget.
Az eredmény:
1. helyezett - 15:36 : Pajor Krisztián, Cseh Vilmos, Maticsek Lizett, Mile Anna, korm.:Mile Sarolta
2. helyezett - 17:02 : Teiszler Ferenc, Heckanest Ádám, Tompits Gergő, Selley Péter, korm.: Fekete Donát
3. helyezett - 17:54 : Benda Orsolya, Márkus Péter, Mihály Tibor, Tóth-Kalló Éva, Korm.: Fekete Donát
4. helyezett - 19:37 : Rákosi Levente, Győrffy Johanna, Fekete Zalán, Prokopovych Mia, Korm.: Győrffy Nándor
5. helyezett - 23:01 : Páldi Kati, Nyíri Klára, Lajkó Laci, Baracs Éva, Korm.: Selley Péter
6. helyezett - 24:45 : Nagy Ferenc, Varga Mari, Sziráki Ákos, Hegedüs Kata, korm.: Fekete Donát
7. helyezett - 25:55 : Győrffy Nándor, Szil Péter, Novinszki Tamás, Dyane Vander Weyden

Ősszel a Tiszán – Hosszú távú evezős verseny 2018. november 11.
Kiffer Dorina
2018. október 20-án Szolnokon, a Holt-Tiszai evezőspályán került megrendezésre az év második hosszú távú, 6 kilométeres evezős versenye. A Külker Evezős Klub versenyzői három éremmel tértek haza.
Két győzelem is született a versenyen. Női felnőtt egypárban Gadányi Zoltána több, mint fél perces fölénnyel nyerte futamát. Férfi ifjúsági egypárban Pajor Krisztián szoros versenyben 4 másodperccel megelőzve a második helyezettet állhatott a dobogó legfelső fokára. A harmadik érmes Maticsek Lizett, aki női serdülő egypárban szerzett ezüstöt. Ugyanebben a futamban Győrösi Rebeka 5., Mile Sarolta 10. helyen végzett. Közel volt a dobogóhoz Mile Anna, aki női, ifi mezőnyben végül a 4. helyen ért célba. Ebben a futamban Győrffy Johanna 11. lett. Két 5. helyezettünk Benda Orsolya női felnőtt egypárban, és a kisebb korosztályban – a csökkentett 4 kilométeres távon induló – vegyes tanuló négypárban Fekete Eszter, Prokopovych Mia, Rákosi Levente, Márkus Zsolt, kormányos Mile Sarolta. 6. helyezettek: Fekete Zalán férfi serdülő egypárban, és a Szentpáli Gergő - Talpos Norbert férfi felnőtt kormányos nélküli kettes.

A MESZ 4 fordulós evezős túrabajnokság pontversenyének végeredménye 2018. október

Táblázatos részletek itt vagy részletek, pld. a legalább 3 fordulót teljesítők névsora a MESZ honlapján olvasható.
Mennyiségi verseny (élmezőny):
Külker EK: 13634 pont, BEE: 8208 pont, Hattyú VSE: 4571 pont, EGIS: 4127 pont, VSC: 3198 pont, GAIA: 1914 pont.
2018-ban 3 vagy 4 fordulót teljesített 37 fő az összesen induló 192 főből. Minőségi verseny (élmezőny):
Külker EK: 243.8 pont, VSC: 183.6 pont, Hattyú VSE: 155.0 pont, BEE: 143.2 pont, EGIS: 122.0 pont
Három vagy négy fordulót teljesített 37 résztvevő, ebből a klub színeiben indult 11: Baracs Éva, Debreczeni Katalin, dr.Magyar Judit, dr.Nyíri Klára, dr.Somos Éva, Falusi Zsófia, Hoffer János, Küzdi Márton, Lajkó Lászlóné, Márkus Péter, Stollmayer Ákos

Wörthersee Rózsája regatta 2018. október 19.
Kiffer Dorina
Október 13-án került megrendezésre az ausztriai Rose vom Wörthersee Regatta, melynek során közel háromszáz induló evezett át Veldenből Klagenfurtba a 16 km hosszú tavon. A Külker Evezős Klubból tizenhárman álltak rajthoz, és idén is a klub versenyzője, Gadányi Zoltána nyerte a Rózsa díjat.
Két első, három második és két harmadik helyezés is született a versenyen. A legsikeresebbnek Gadányi Zoltána bizonyult, aki nemcsak az U23 korosztályban érte el a legjobb időt, hanem az egész női mezőnyben. Így idén is címvédőként megszerezte a leggyorsabbnak járó Wörthersee Rózsája kupát. Ugyanebben a korosztályban Kiffer Dorina a harmadik helyen ért célba. Mile Anna serdülő kategóriában második, Maticsek Lizett ötödik helyezést szerzett.
A fiúk is előkelő helyen végeztek: Pajor Krisztán és Talpos Norbert dobogós második, illetve harmadikként; Cseh Vilmos, Szentpáli Gergő hatodik helyen.
Masters kategóriában Baracs Éva első, Lajkó Lászlóné Siska Éva második, Szabados Miklós negyedik, Lajkó László 15., Stollmayer Ákos a legnépesebb E kategóriában 22. helyen végzett.

Felnőtt és Masters Evezős Országos Bajnokság 2018. október 19.
Kiffer Dorina
Idén szeptember 28-30-án rendhagyó módon Csepelen került megrendezésre a Felnőtt és Masters Evezős Országos Bajnokság, mely során hat arany-, tizenkét ezüst- és hét bronzérmesünk volt.
Aranyérmesek:
A megszokottól eltérő helyszín adta nehézségek ellenére is szépen teljesítettek a klub versenyzői. A legkiemelkedőbb versenyzőnk, Gadányi Zoltána most sem okozott csalódást. Női felnőtt egypár előfutamát és elődöntőjét könnyedén nyerve jutott a fináléba, ahol megszerezte a bajnoki címet. Hasonlóan szépen teljesített a klub két új reménysége serdülő kétpárban: Mile Anna és Maticsek Lizett szintén előfutam nyereség után aratott győzelmet a döntőben. A Külker veterán versenyzői további négy aranyéremmel gazdagították a klubot: férfi masters egypárban Szabados Miklós, női masters négypárban Külker-Csepel versenyegyesülés (tagjai: Dávidné Fekete Mária, Melisné Kosztolányi Kamilla, Ecsedi Ákosné, Cseri Ágota), masters vegyes négypár (tagjai: Lajkó László, Csányi Éva, Lajkó Lászlóné Siska Éva, Tölgyesi Viktor), és masters vegyes kormányos nyolcasban a Külker-Csepel versenyegyesülés (tagjai: Lucsánszky László, Dávidné Fekete Mária, Ecsedi Ákosné, Melega Tibor, Pénzes László, Búza József, Cseri Ágota, Melisné Kosztolányi Kamilla, k: Horváth Anna).
Ezüstérmesek:
NF 2x: Benda Orsolya, Gadányi Zoltána
FF ks 2x: Révész Zoltán, Bartha Zoltán
FF ks 4x: Cseh Vilmos, Révész Zoltán, Bartha Zoltán, Sehr Miklós
FFks 4-: Cseh Vilmos, Révész Zoltán, Bartha Zoltán, Sehr Miklós
FF ks 8+: Halasi Tamás, Győrffy Ágoston, Szalontai Zsolt, Sehr Miklós, Cseh Vilmos, Révész Zoltán, Bartha Zoltán, Szabó Gergely, k: Fekete Donát
NM 2x: Lajkó Lászlóné Siska Éva, Baracs Éva
NM 4x: Bácskainé Ekker Zsuzsanna, Lajkó Lászlóné Siska, Csányi Éva, Baracs Éva
FM 1x: Fehér András FM 2x: Fehér András, Szabados Miklós
FM 4x: Teiszler Ferenc, Mihály Tibor, Lajkó László, Tölgyesi Viktor
mixM 2x: Hirlné Simon Szabina, Fodor Boldizsár
mixM 2x: Szabados Miklós, Ecsedi Ákosné
Bronzérmesek:
NS 2-: Mile Anna, Maticsek Lizett
NF 4x: Nagy Ildikó, Gadányi Zoltána, Benda Orsolya, Kiffer Dorina
FU23 ks 1x: Szabó Gergely
FM 1x: Fodor Boldizsár
FM 2x: Lajkó László, Tölgyesi Viktor
FM 2-: Tölgyesi Viktor, Götz Péter
FM 8+: Götz Péter, Teiszler Ferenc, Tölgyesi Viktor, Fodor Boldizsár, Mihály Tibor, Szabados Miklós, Lajkó László, Jelinek Gábor, k: Fekete Donát)
4. hely
NS 1x: Mile Anna
FU23 1x: Pajor Krisztián
FF 4x: Lőrinczy Péter, Szentpáli Gergő, Talpos Norbert, Pajor Krisztián
FF 4-: Lőrinczy Péter, Talpos Norbert, Szentpáli Gergő, Pajor Krisztián
FF 8+: Cseh Vilmos, Révész Zoltán, Sehr Miklós, Lőrinczy Péter, Talpos Norbert, Szentpáli Gergő, Pajor Krisztián, Szabó Gergely, k: Fekete Donát
FM 1x: Lajkó László
FM 1x: Jelinek Gábor
FM 4-: Götz Péter, Teiszler Ferenc, Tölgyesi Viktor, Fodor Boldizsár
mixM 2x: Csányi Éva, Tölgyesi Viktor
5. hely
FS 2x: Nagy Dávid, Fekete Zalán
FM 2x: Jelinek Gábor, Fodor Boldizsár
mixM 2x: Lajkó László, Lajkó Lászlóné Siska Éva
6. hely
FF 2-: Szentpáli Gergő, Talpos Norbert

Szabados Dezső emlékverseny eredmények 2018. október 6.
férfi kiel-boat (zöld jelvény): Rákos Péter, Hoffer János, Lajkó László 10 óra 03 perc
férfi kétpár (piros jelvény): Fehér András, Szabados Miklós 8 óra 11 perc

férfi szkiff: Faragó András (DNHE) 10 óra 39 perc


Györfi Fanni, új edzőnk bemutatkozik 2018. október 4.
Győrfi Fanni vagyok, a klub miniseinek és tanulóinak új edzője 2018. október 1-től. Jelenleg a Testnevelési Egyetem negyedéves sportszervező szakos hallgatója vagyok.
Az evezés 9 éves korom óta az életem része. Minisként 2006-ban kezdtem és 2015-ig versenyszerűen eveztem a Tisza Evezős Egyletben. 2016-ban elvégeztem a versenybírói képzést, így az utóbbi két évben már versenybíróként vettem részt a versenyeken. Versenyzőként voltam csapatban magyar bajnok, diákolimpiai bajnok, és ifjúsági válogatott.

II. Tisza-tavi tájékozódási verseny és ergométeres verseny 2018. szeptember 4.
Benda Orsolya
Klubunk a sarudi Gyerekreáció Kft.-vel közösen idén megrendezte a II. Nemzetközi Tájékozódási Evezős Regattát. A Külker Evezős Klub Óbuda versenyzői ismét kiválóan szerepeltek. A részletes eredményeket itt találjátok.
A tájékozási verseny másnapjára tervezett duatlon a rossz idő miatt elmaradt. Helyette 3000 méteres ergo versenyt rendeztünk. Ennek eredményét itt találjátok.

Önkéntes tesztelőt keresek 2018. augusztus 31.
Hoffer János
A jövő évi Tisza-tavi tájékozódási verseny nevezési eljárását megkönnyítendő, írtam egy programot. Keresek önkéntest tesztelőt/tesztelőket, akik kipróbálnák, nyúznák a programot, hogy az esetleges hibákat időben ki tudjam javítani. Ha kedved van hozzá, akkor írjál a webmaster(kukac)kulkerek.hu címre.

Mikor végződik egy evezős túra, egy verseny? (to whoom it may concern) 2018. augusztus 11.
Hoffer János
Egy túra nem az első evezős napon, sőt még csak nem is az indulási helyre való utazáskor kezdődik, hanem már a csomagolással, készülődéssel, a hajók levillázásával, trélerre rakásával és a szállítással kezdődik. Analóg módon a túra akkor végződik, amikor a hajókat elmosva a helyükre rakták a résztvevők illetve a hajót a túra során használók. A verseny sem az utolsó célbaérkezéssel fejeződik be.

A mai napon azt tapasztaltam, hogy sem az idei nyári túrának, sem a bajai versenynek még nincs vége. A három gig négypár két héttel a túra utolsó evezős napja illetve a Bp-Baja verseny után sincs felvillázva, de mintha a műanyag kiel is lenne hasonló állapotban.

Használtuk volna ma az egyik giget, de nem tudtuk. Legyetek szívesek befejezni a túrát és a Bp-Baját!

Budapest-Baja hosszútávú evezős regatta, 2018 Külker eredmények 2018. augusztus 3.

Az érmeket az Éremmester Kft. készítette GRATULÁLUNK minden külkeres résztvevőnek
vegyes dubló (II. helyezett): Stollmayer Ákos, Falusi Zsófia 13 óra 4 perc
női kormányos négypár (I. helyezett): Baracs Éva, Lajkó Lászlóné Siska Éva, Nyíri Klára, Varga Mária, Somos Éva 14 óra 25 perc
férfi kormányos négypár (I. helyezett): Mihály Gergő, Bende Orsolya, Szalontay Zsolt, Sefhr Miklós, Mihály Tibor 12 óra 34 perc
férfi, kormányos négypár (III. helyezett): Lajkó László, Tóth György, Mecséri Géza, Pécsi-Szabó Miklós, Kekk Andrea 13 óra 57 perc
férfi kiel (II. helyezett): Nyíri Lajos, Rákó Antal, Ladányi József 13 óra 55 perc
férfi szkiff (V. helyezett): Rákos Péter 14 óra 15 perc


Képek Nyíri-Balogh Évától.
Képek Páldi Katitól.

Nemzetközi sikereink 2018. augusztus 5.
Kiffer Dorina


Fotó: Czucz Bálint
A klub versenyzői számos nemzetközi versenyen értek el kiemelkedő helyezéseket a 2018-as szezonban, többek között az I. Világkupán, a Bledi Nemzetközi Regattán, a Világbajnokságon, az Egyetemi Európai Játékokon, a fiatalabb versenyzők az Olimpiai Reménységek Versenyén, valamint a Coup de la Jeunesse-en.

Gadányi Zoltána, másodéves, U23-as, normálsúlyú, egypárevezős versenyzője immár hat éve tagja a magyar válogatottnak. Évről évre egyre nagyobb sikereket ér el, az idei év is gyümölcsözőnek bizonyult számára. Június első hétvégéjén a belgrádi világkupán kezdődött a nemzetközi versenyszezon. A gyakorló versenynek számító világkupán a C döntőbe jutott, ahol szép versenyzéssel az ötödik pozícióban haladt át a célvonalon, így összesítettben a 17. helyen végzett. A mezőny igen erős volt, amit az is bizonyít, hogy a tavalyi U23 világbajnok is a C döntőben küzdött Zozi ellen.
Június 16-17-én a Bledi Nemzetközi Regattán Zoltána mindkét napon a második helyet vívta ki magának, két ezüstéremmel tért haza. Július 25-29-én következett az év legjelentősebb eseménye, a lengyelországi Poznanban rendezett U23 világbajnokság. A versenyre rekord mennyiségű nevezés érkezett, így Zoltánának igen kemény mezőnnyel kellett szembenéznie. Az előfutamból stabil 3. helyezéssel a reményfutamba került, ahol az utolsó pozícióból bámulatos hajrával a 2. helyre hozta fel magát, bekerülvén a legjobb 12 közé. A középfutamból B döntőbe került, ahol szokásos taktikáját vetette be. Utolsó helyről fokozatosan érte utol a mezőnyt, majd egy kirobbanó hajrával majdnem futamgyőzelmet aratott, fél másodperccel elmaradva második lett. Pontszerző 8. helyen zárt a világbajnokságon.
Zozi következő megmérettetése a szeptember eleji Európa-bajnokság lesz, ahol remélhetőleg töretlenül folytatódhatnak majd sikerei.

Mile Anna és Maticsek Lizett először eveznek együtt válogatott színekben, serdülő korosztályban. Első nemzetközi versenyük – és egyben csupán csak a harmadik közös versenyük – a június 10-ei Olimpiai Reménységek Versenye volt Poznanban. Lengyelek, szlovákok és csehek ellen küzdöttek a lányok, és végül bronzéremmel térhettek haza. A lányok pozitívan értékelték az eredményt: nem versenyeznek még régóta együtt, de egyre jobban fejlődnek, és úgy érzik, hogy a további kitartó közös munkával semmi sem állhat az útjukba.
Következő versenyük a Bledi Nemzetközi Regatta volt, ahol sikeresen bizonyítottak, és újabb bronzérmet zsebelhettek be. A nemzetközi sikerek után a lányok részt vehettek a július 27-29-én rendezett Coupe de la Jeunesse versenyen, az írországi Corkban. Szoros versenyben végül B döntőben, a 6. helyen zártak. Dicséret illeti a lányokat, ugyanis a magasabb korosztályú ifjúsági versenyen első- és másodéves serdülőként szépen helytálltak.

Kiffer Dorina július 16-18-án az Egyetemi Európai Játékokon indult könnyűsúlyú egypárban a portugáliai Coimbrában, a Budapesti Corvinus Egyetem színeiben. Az előfutamból stabil 3. hellyel jutott a reményfutamba, ahonnan győzelemmel került a legjobb hat közé. A döntőben sokáig negyedikként haladt, majd egy nagy hajrával sikerült megkaparintania a harmadik helyet, megszerezvén első nemzetközi bornzérmét.

Nagy gratuláció jár a klub versenyzőinek, és remélhetőleg az Európa bajnokságon, valamint a szeptember végi országos bajnokságon is folytatódnak a sportsikerek a klubban.Felső-Tisza túra képek 2018. július 28.
Páldi Kati, Nyíri-Balogh Éva
Páldi Kati képeit itt nézhetitek meg.
Nyíri-Balogh Éva képeit itt nézhetitek meg.

Kluberedmények az Utánpótlás és Paraevezős Országos Bajnokságon (2018. július 13-15.) 2018. július 18.
Kiffer Dorina
Ezüstérmes:
Lmini (13) 1x: Berkesi Zille
Fmini (13) 1x: Szabó Tamás
FI 4x: Pajor Krisztián, Cseh Vilmos, Talpos Norbert, Fekete Zalán
Mini Mix 4x: Szabó Tamás, Fekete Márton, Berkesi Zille, Vithalm Panna, k: Mile Sarolta
3. hely:
Fmini (13) 1x: Ablonczy Csanád
4. hely:
NS 1x: Győrösi Rebeka Lmini (11) 1x: Vithalm Panna
7. hely
NT 1x: Mile Sarolta
NI 2-: Győrösi Rebeka, Korsch Nikolett
NT 4x+: Mile Sarolta, Fekete Eszter, Boncz Adél, Prokopovych Mia, k: Berkesi Zille
8. hely
NS 2x: Győrösi Rebeka – Korsch Nikolett
FS 1x: Fekete Zalán

A MESZ 4 fordulós evezős túrabajnokság pontversenyének eredménye a harmadik forduló után (részletek itt)

2018. július 14.
Mennyiségi verseny (élmezőny):
Külker EK 12627 pont, BEE 6204 pont, Hattyú VSE 4067 pont, EGIS 3875 pont, VSC 2610 pont.
Minőségi verseny (élmezőny):
Külker EK 183,9 pont, VSC 123,6 pont, EGIS 120,0 pont, Hattyú VSE 95,0 pont, BEE 89,7 pont.


Mecsér - Budapest teljesítménytúra 2018. június 29.
Hoffer János

2018. június 28-án Mecsérről Budapestre eveztünk egy nap alatt. 2 kiel-boat vett részt a teljesítménytúrán, egymással versengve, igyekeztünk a lehető leggyorsabban teljesíteni a kb. 182 km-es távot.

A legénységek: Pozsony hajóban: Lajkó László, Rákos Péter, Mecséri Géza, Óvár hajóban: Botkáné Matolcsi Ilona, Botka Jenő, Hoffer János.

Hajnalban 4:35-kor indultunk Mecsérről. Világosban érkeztünk meg. Szerencsénkre a folyamatos éjszakai eső szünetet tartott a pakolás idejére. Azonban ahogy elindultunk, elkezdett esni, és gyenge, közepes esőben eveztünk Győrig. Győrtől alább hagyott, néha a nap is sütött. Gyenge, keleti ellenszél lassította a hajókat, de nem volt hullámzás, és alig volt hajóforgalom Esztergomig. Ott megélénkült a forgalom, a Dunakanyarban 4 szállodahajó túrta szét az addig remek vizet. De még ezt megelőzőleg Esztergom alatt 2 hullámban felhőszakadást kaptunk, iszonyú ellenszél hullámosította a vizet, és tette be az eső mellé a vizet a hajókba. Teljesen a parton kellett evezni.

A Mosoni Duna szakasz Győrig egészen különleges. A nagy Dunán a táj változatos, Esztergomnál és Visegrádnál, különösen elbűvölő.

Az idők: Pozsony: 15 óra 35 perc, Óvár: 15 óra 42 perc.

Papszigeti kis ág evezhetősége 2018. június.
Hoffer János
A papszigeti kis ág alacsony viznél nem járható vízi járművel. Visszatérően várjuk a megfelelő vízmagasságot, és, amikor elegendőnek tűnik, akkor megpróbálkozunk űjra és újra a körbeevezéssel. Elkezdtük regisztrálni, hogy mikor és milyen (budapesti vízmérce szerinti) vízállás volt a sikeres kísérleteknél.
??? cm-es vízállásnál felülről eveztünk triplettben (Debreczeni Kati, Turóczi Ágota, Hoffer János) 2016-ban.
375 cm-es vízállásnál alulról eveztünk triplettben (Debreczeni Kati, Turóczi Ágota, Hoffer János) 2017-ben.
489 cm-es vízállásnál alulról eveztünk gig 4x+ -ban (Debreczeni Kati, Turóczi Ágota, Schnierer Éva, Rákos Péter, Hoffer János) 2018. január 7-én.
319 cm-es vízállásnál alulról eveztünk triplettben (Schnierer Éva, Debreczeni Kati, Hoffer János) 2018. július 2-án.


Zsíroskenyér-termő fa a Lupa szigeten Kiffer Dorina
2018. június 13.

Immáron másodszor, 2018. május 5-én csodálatos természeti képződménynek lehettek tanúi a klub evezősei. A Lupa sziget tetején ugyanis idén tavasszal ismét termőre fordultak a fák, és egy kellemes felevezés után a túrázók vidáman lelegelhették a zsíros kenyereket a csodafákról.

FEC Kupa és Vidék Bajnokság eredmények Kiffer Dorina
2018. június 13.

Eredmények (FEC Kupa): 2017.05.04.
NI 1x: 4. Győrffy Johanna
NS 4x+: 4. Győrffy Johanna, Győrösi Rebeka, Quattromini Roxana, Korsch Nikolett
NT 1x: 1. Mile Sarolta, 5. Prokopovych Mia
NT 2x: 4. Prokopovych Mia, Mile Sarolta
FS 2x: 4. Fekete Zalán, Sárdi Mátyás
FT 2x: 3. Rákosi Levente, Márkus Zsolt
FF 1x: 6. Sehr Miklós Balázs
Sport XXI Mini Kupa Fiú Mini 13 éves 1x: 2. Szabó Tamás
Sport XXI Mini Kupa Leány Mini 13 éves 1x: 5. Berkesi Zille

Eredmények (Vidék Bajnokság): 2017.06.02-03.
FF 8+: 1. Szentpáli Gergő, Felméri Márk, Rakonczai Péter, Weller Botond, PAJOR KRISZTIÁN, Szász Gergely, Kunstár Márk Dávid, Király Csaba, k: Kovács Péter
NS 1x: 5. Győrösi Rebeka
NT 1x: 1. Mile Sarolta
FS 1x: 3. Fekete Zalán
FS 2x: 2. Fekete Zalán, Trautmann Máté
NM 2x: 1. Baracs Éva, Lajkó Lászlóné Siska Éva
NM 4x: 1. Bácskainé Ekker Zsuzsanna, Csányi Éva, Baracs Éva, Lajkó Lászlóné Siska Éva
FM 1x: 1. Fehér András, 2. Szabados Miklós, 3. Jelinek Gábor
FM 2x: 2. Faragó Tamás Attila, Fodor Boldizsár, 2. Fehér András, Szabados Miklós, 6. Lajkó László, Tölgyesi Viktor
FM 2-: 2. Vermes Péter (GYAC), Lőrinczy Péter
FM 4x: 3. Lajkó László, Mihály Tibor, Teiszler Ferenc, Tölgyesi Viktor, 4. Fodor Boldizsár, Zudor Gáspár, Jelinek Gábor, Faragó Tamás Attila
FM 4-: 4. Götz Péter, Teiszler Ferenc, Fodor Boldizsár, Tölgyesi Viktor

Római-part Anno fotók 2018. június 17.

2018. június 16-án megnyitottuk a Római-part Anno szabadtéri kiállítást. A klub kerítésén olyan régi fotókat helyeztünk el, melyek a Római-part régi, élénk evezős életét mutatják be. A képek közül egy nem a Római-partot mutatja. Rejtvényként adjuk fel, hogy melyik ez a fénykép. Aki megfejti, hogy melyik, és megírja nekünk azt is, hogy a kép hol készült, és mit ábrázol, szívesen látjuk egy evezésre. A megfejtéseket a webmaster[kukac]kulkerek.hu e-mail címre küldjék el.
Egy jó megfejtés érkezett Sáringer Mártától, de továbbra is várjuk a megfejtéseket.

Római-part Anno a Klubrádióban 2018. június 15.

Mihály Tibor nyilatkozott Váradi Júliának 2018-06-15-én (a Café Péntek műsorban) a másnapi Külker Kupáról, a Római-part Anno kiállításról, a Római-parti evezés múltjáról és jövőjéről. Itt meghallgatható 16:20 perctől vagy letölthető.

Figyelem: nevezés módja a veterán versenyekre 2018-ban Baracs Éva
2018. június 11.

A veteránokat a 2018-as versenyekre Baracs Éva nevezi. A MESZ-nél egyesével nevezni nem lehet.
A nevezéseket legalább 2 nappal a nevezési határidő előtt el kell juttatni Évához. Csak érvényes sportorvosival lehet nevezni.

KÜLKER KUPA evezősverseny, "RÓMAI ANNO" szabadtéri fotókiállítás a Római part történetéről, majd kötetlen beszélgetés lesz a római parti vizisportok helyzetéről 2018. június 16-án a Külker Evezős Klubban. Helyszín: Budapest, Szent János u. 7. 2018. június 1.


Forrás: fortepan.hu
Program:
9 óra: Külker Kupa evezős verseny, Tompos Károly, a hajdani Külkereskedelmi Sportklub alapítójának emlékére. A 14 km-es üldözéses verseny 9 órától kb. 12 óráig tart.
12 óra: Valamennyi kedves vendégünket bográcsozásra várjuk a csónakház kertjében.
13 óra: Szabadtéri fotókiállítás a Római-part történetéről, megnyitó. Megnyitja Puskás Péter alpolgármester. Mihály Tibor, a klub elnöke tájékoztatót tart a klub életéről, majd verseny eredményhirdetés, díjkiosztás.
14 óra: Kötetlen beszélgetés a Római parti vizisportok helyzetéről, jövőjéről, a Római-part közösségi használatának fejlesztési lehetőségeiről. Résztvevők: a Magyar Evezős Szövetség, Óbuda Békásmegyer Önkormányzata, az Óbudai Egyetem, Római-parti sportegyesületek és civil szervezetek képviselői.
9 - 15 óra: Ingyenes egészségfelmérést végez a helyszínen az Egészség Med-M Kft. Vizsgálatokat végeznek érszűkületre (ABI- boka és kar index), szív stresszre, vércukorszintre, testösszetételre, és lehetőség van belgyógyászati konzultációra is.

Forrás: fortepan.hu

Előkelő helyezést értek el a klub versenyzői a szegedi válogató versenyen Kiffer Dorina
2018. május 16.

Április 28-án, a Szegedi Olimpiai Központban kezdetét vette a II. válogató verseny. A Külker versenyzői is rajthoz álltak, hogy eldőljön, ki képviselheti idén hazánkat a nemzetközi versenyeken.
Gadányi Zoltána női felnőtt mezőnyben stabil előfutam győzelem után ugyanolyan könnyedén nyerte a döntőt, így idén is ő lett a magyar válogatott egypár evezésben. Zoltána tavaly hatodik helyezést ért el a világbajnokságon Bulgáriában, valamint negyedik helyet az Európa-bajnokságon Lengyelországban. Folyamatosan fejlődő teljesítménye révén nagy remények fűzhetők hozzá, és remélhetőleg további sikerekkel gazdagítja majd hazánkat az idei esztendőben az U23 világbajnokságon, valamint a belgrádi felnőtt Világkupán. Külön kiemelendő, hogy Zozi idén személyesen meghívást kapott az 1838 óta évente megrendezett angliai Henley Royal Regattára, a világ egyik legrégebbi és leghíresebb evezős versenyére.
Ugyanebben a számban – női felnőtt egypárban – Benda Orsolya bronzérmet szerzett, míg Gosztola Orsolya hatodik helyen ért célba. A lányok a negyedikként és ötödikként célba érkező Gagyi Barbarával (Győri Atlétikai Club) és Magassy Alexával (Csepel Evezős Klub) csapatot alkotva másnap a női felnőtt négyes számban álltak rajthoz, s győzelmet is arattak. A lányok számára a következő állomás a Bledi Nemzetközi Regatta lesz, mely után eldől, kijuthatnak-e az U23 Európa-, valamint világbajnokságra.
Kiffer Dorina az első napon női felnőtt könnyűsúlyú egypárban szerzett ezüstérmet, így másnap az aranyérmes Csepel Zsófiával (Vác Városi Evezős Club) női felnőtt könnyűsúlyú kétpár egységben indultak, mely számban aranyérmet szereztek.
A Mile Anna és Maticsek Lizett alkotta serdülő kétpárevezős egység az első napon a magyar válogatott mögött második helyen ért célba. A második napon azonban az ifjúsági mezőnyben is elindultak, ahol viszont már győzelmet arattak, immár maguk mögé utasítva a serdülő válogatott egységet, valamint az ifjúsági magyar válogatott dublót is. A kiemelkedő teljesítmény után Anna és Lizett átvette a serdülő válogatott címet, így nyáron már az Olimpiai Reménységek Versenyén vehetnek részt hazánk színeiben.
Férfi felnőtt könnyűsúlyú kettesben bajnoki címet szerzett a még ifjúsági korcsoportba tartozó Cseh Vilmos és Szabó Gergely. A fiúknak – a lányok négyeséhez hasonlóan – még nemzetközi mezőnyben, Bledben is bizonyítaniuk kell, hogy folytathassák útjukat az Európa-, illetve a világbajnokság felé. Férfi ifjúsági egypárban Pajor Krisztián két másodperccel csúszott le a dobogóról, és lett végül negyedik, míg Talpos Norbert ugyanebben a számban hetedik helyen zárt. Második napon a fiúk versenyegyesüléssel, magyar válogatottként indultak férfi ifi négyesben. Krisztián csapata ezüstérmet szerzett, míg Norbi egysége negyedik helyen ért célba. A négyes után Krisztián ifi nyolcasban is versenyzett a felnőttek futamában, és elsöprő győzelmet arattak az idősebb korosztályban. A sikeres válogató után Krisztián és Norbi az ifjúsági világbajnokságon képviselhetik majd hazánkat.
Fekete Zalán első napon férfi serdülő egypárban ötödik lett, majd másnap versenyegyesüléssel, a mosonmagyaróvári négypárral szintén ötödik helyezést értek el.
Kiemelkedően szép eredmények születtek a klubban, és a nyár folyamán remélhetőleg a nemzetközi versenyeken is sikeresen helytállnak majd a Külker Evezős Klub Óbuda versenyzői.

Sending warm greetings from Norway 2018. május 14.
Stein Mork

FERI, (Nagy Feri)

Thanks again fore your hospitality. We all 23 rowers from Christiania Roklub, are very pleased with the time in Külker.

Send best regards to all that "handel " us. Hope some from Külker will visit CR. We have many routs to offer, out from " Kongen ". And the best guide in town.......my self.

Nyári napközis evezős tábor, június 18-22., július 16-20., naponta 7:30 és 17:00 közott 2018. május 4.

A program fő célja, hogy elsajátítsd, illetve megszeresd az evezős sportot napi 2 vízreszállással. Ezen felül egyéb sportjátékokkal is várunk.
Hajót, lapátot, mentőmellényt és motorcsónakos kíséretet biztosítunk.

A részvétel feltétele: - Személyes jelentkezés és 5.000 Ft előleg befizetése június 10-ig illetve július 8-ig
- A foglalkozás ára 23.500 Ft (mely napi 3 étkezést tartalmaz). Napi fizetés esetén 5500 Ft
- 10-15 éves korosztály
- Úszás tudás

További információ: személyesen hétköznap 15:45-től az 1039 Budapest Szent János utca 7. címen, telefonon Szalontai Zsoltnál a 06 30 722 48 37, Sehr Miklósnál a 06 30 382 25 90-es számon érdeklődhetsz.

Március 24-én a Tavaszi Hosszútávú Versenyen álltak rajthoz a klub versenyzői Kiffer Dorina
2018. április 12.

Március 24-én megrendezésre került a tavaszi hosszútávú verseny. A klub két arany- és két bronzéremmel zárta az év második vízi megmérettetését. Gadányi Zoltána női felnőtt egypárban aratott győzelmet, míg a Cseh Vilmos, Szabó Gergely alkotta váltott evezős kettős szintén első helyen zárt a férfi felnőtt mezőnyben. Női felnőtt könnyűsúlyú egypárban Kiffer Dorina harmadik helyet szerzett, Mile Anna pedig serdülő korosztályban lett bronzérmes. Maticsek Lizett a 6 km-es távon mindössze hat másodperccel maradt le az előtte célba érkezőtől, és így az 5. helyet szerezte meg a serdülők között. Pajor Krisztián szintén szoros befutóban, öt másodperccel maradt le a dobogóról, és zárt végül a 4. helyen férfi ifjúsági egypárban. Ugyanebben a korosztályban Talpos Norbert a 8. helyen zárt.
Eredmények:
NF 1x: 1. Gadányi Zoltána, 6. Benda Orsolya, 7. Gosztola Orsolya
NF ks 1x: 3. Kiffer Dorina
NS 1x: 3. Mile Anna, 5. Maticsek Lizett, 10. Győrffy Johanna
FF ks 2-: 1. Cseh Vilmos, Szabó Gergely
FI 1x: 4. Pajor Krisztián, 8. Talpos Norbert
FS 1x: 14. Fekete Zalán
FS 4x+: 8. Sárdi Mátyás, Trautmann Máté András, Tóth Benedek Máté, Veress Botond, k: Fekete Donát
Sport XXI Mini Kupa
FT 4x+ 4000m: 5. Rákosi Levente, Szabó Tamás, Márkus Zsolt, Bíró Mihály Jakab, k: Fekete Donát

28. Evezős Évadnyitó Széchenyi István Emlékverseny és 8. Nemzetközi Budapest Kupa Kiffer Dorina
2018. április 12.


Fotó: Sebestyén Soma

Fotó: Sebestyén Soma
2018. március 17-én megrendezésre került az év első vízi versenye. Az ítéletidő sem tartotta vissza a versenyzéstől az evezős társadalmat március 17-én a 8. alkalommal megrendezett Nemzetközi Budapest Kupán. A nemzetközileg is egyre népszerűbbé váló versenyre tíz országból érkeztek indulók, így közel 550-en evezték le a körülmények miatt lerövidített 3 km-es távot az Óbudai-sziget felső csücske és a Szent XXIII. János pápa parknál lévő célvonal között. A Külker Evezős Klubnak három egysége állt rajthoz: egy női nyolcas és egy női négypár, valamint egy férfi nyolcas. Versenyegyesülésként master D kategórában 4 férfi versenyőnk Limburger Club für Wassersport von 1895/1907 e.V. nyolcasában indult.

A klub két további versenyzője, Pajor Krisztián és Talpos Norbert, válogatott színekben indult, és a magyar ifjúsági válogatott nyolcas tagjaként ifi korosztályban aranyérmet szerzett. Felnőtt női nyolcasban ezüstérmet szerzett Gadányi Zoltána, Kiffer Dorina, Benda Orsolya, Gosztola Orsolya, Mile Anna, Maticsek Lizett, Nagy Ildikó és Gagyi Barbara, kormányos Mile Sarolta. Szintén ezüstérmes lett a felnőtt női négypár egység, melynek tagjai Gadányi Zoltána, Benda Orsolya, Gosztola Orsolya és Kiffer Dorina voltak. A férfi felnőtt nyolcas a nyolcadik helyen végzett, tagjai Bartha Zoltán, Sehr Miklós, Teiszler Ferenc, Fenyő András, Götz Péter, Nagy Roland, Lőrinczy Péter, Szabó Gergely, kormányos Mile Sarolta. A versenyegyesűléses férfi nyolcas master D kategóriában második lett, külkeres tagjai: Márkus Péter, Márkus Ferenc, Fodor Boldizsár, Győrösi Csaba.

Fotó: Sebestyén Soma

Fotó: Sebestyén Soma

Stégépítés 2018 2018. március 11.

A stég 2018. március 11-én ismét vízre került. Indul a szezon.

Így zajlott a tél a Külker Evezős Klubban Kiffer Dorina
2018. március 10.December az alapozó edzések és a felkészülés hónapja volt, január a hagyományőrző sífutásé, februárban pedig az országos ergométer verseny, valamint a Sport XXI és Utánpótlás Díjátadó Gála került megrendezésre. Részletek itt ...

Az Ergométeres Országos Bajnokság eredményei:
Női U23: 1. Gadányi Zoltána, 3. Benda Orsolya, 7. Zsombor Zita, 10. Gosztola Orsolya
Női felnőtt könnyűsúlyú: 2. Kiffer Dorina
Férfi U23 ks: 6. Szabó Gergely
Férfi Ifjúsági ks: 6. Cseh Vilmos
Férfi Ifjúsági: 6. Talpos Norbert, 11. Pajor Krisztián
Női Serdülő II: 2. Mile Anna, 16. Quattromini Roxána
Női Serdülő I: 6. Maticsek Lizett, 9. Győrösi Rebeka
Férfi Serdülő II: 16. Trautmann Máté, 53. Tuboly Zalán
Férfi Serdülő I: 12. Fekete Zalán, 34. Sárdi Mátyás, 38. Veress Botond
Férfi Tanuló II: 20. Rákosi Levente
Férfi Tanuló I: 14. Szabó Tamás
Női Egyetemi: 1. Gadányi Zoltána, 5. Gosztola Orsolya
Férfi Masters: 4. Lajkó László
További (korábbi) évek eredményei megtekinthetők itt: 2010, 2011, 2012, 2013, 2014, 2015, 2016, 2017, 2018.Kipróbálnád az evezést? 2016. március 1.
Várjuk minden evezés iránt érdeklődő jelentkezését. Jelentkezni előzetesen edzőinknél telefonon, vagy e-mailben lehet, vagy személyesen hétköznap 16 órától a Római-parti csónakházunkban.

Lőrincz Attila - Vezető edző

Sehr Miklós 2018. szeptember 30-ig
E-mail: ifj.Miklós.sehr(k_u_k_a_c)gmail.com    Telefon: +36HARMINC/382-25-90

Györfi Fanni 2018. október 1-től
E-mail: fannigyorfi09(k_u_k_a_c)gmail.com   ;   Telefon: +36HARMINC/961-79-66

Szalontai Zsolt
E-mail: zsoltie23(k_u_k_a_c)gmail.com            Telefon: +36HARMINC/722-48-37

Evezést megtanulni vágyó felnőttek             E-mail: kulkerek(k_u_k_a_c)kulkerek.hu


Tagdíj 2018. január 1.


2018-as tagdíjak befizetési végső határideje: 2018. május 31. De kérjük, hogy aki teheti fizesse be minél előbb. A versenyeken való részvétel feltétele a tagdíj legalább időarányos részének a befizetése. A felnőttek tagdíja a közgyűlésig: 72.000 Ft, nyugdíjas és diák: 60.000 Ft, jogfenntartói (a felnőtt díj 10%-a): 7.200 Ft (akik nem járnak le evezni ill. külföldön tartózkodnak!). A havi tagdíjbefizetés összege: felnőtt: 7.000 Ft/hó, nyugdíjas és diák: 6.000 Ft/hó.
OTP, MKB és KH SZÉP kártyával is lehet fizetni. Akit ez a fizetési mód érdekel, vegye fel a kapcsolatot Hoffer Jánossal, vagy írjon a szepkartya(kukac)kulkerek.hu e-mail címre.

Nosztalgia oldal indult a honlapon 2013. december 10.


2 dokumentum Rákos Péter és dr. Stéhlik József jóvoltából mutatóba:
1980-ban az OB-n talán első évben túraevezősők is indulhattak. Itt megnézhető a döntő teljes eredmény listája.

Feltehetően 1975-1976-ból származik az Egerházy Rezső emlékverseny eredménylistája. A 12 km-es versenyt az MNB evezős szakosztálya rendezte. Az MNB stégtől (1655 fkm) indulva és oda célba érve kellett a Lupa szigetet megkerülni üldözéses rendszerben.

Kovacsicsék és evezés az MNB SK-banA honlap szerkesztéséhez önkénteseket keresünk 2016. április 10.

Keresünk olyan sporttársakat, klubtársakat, evezős gyereket, szűlőjét vagy akár külsőt is, akikk kedvet éreznek cikkírásra, beszámolnának versenyekről, szívesen készítenek evezős tárgyú fényképeket, a klub belső pontversenyéhez és a klubtagok versenyeken való részvételének publikálásához vezetnék a helyezéseket rögzítő táblázatot.

Kérünk, hogy jelentkezz a klub (kulkerek_kukac_kulkerek.hu) vagy a webmaster (webmaster_kukac_kulkerek.hu) e-mail címén.Támogatóink 2018-ban
Evezős klubunk társadalmi szervezet, működését kizárólag a tagdíjakból és támogatásokból fedezi.

1. Óbuda Békásmegyer Önkormányzata http://obuda.hu

Köszönjük.Hajófelismerő verseny, és folyamkilométer táblák fotópályázat Szerkeszti: Hoffer János 2013. január 30.

Hajófelismerő verseny: kattints ide!

A folyamkilométer táblák fényképeinek gyűjtésére indult fotópályázat még tart, a hajófelismerő verseny miatt nem szünetel. A kiírás és a beküldött képek itt elérhetőek. 2018. októberben Szalóki Győző 4 képet küldött (Duna 1582-1585 fkm).

Hírek

Korábbi híreink, versenyeredményeink itt érhetők el.

Hasznos információk


Külker a Facebookon.
MESZ Edzés és Versenyszabályzat.
MESZ kvalifikációs szabályok (2010)
Sportorvosi információk (2011. február)
vissza a főoldalra